Pametne telefone nosimo praktično povsod – od kopalnice do naših miz, od klopi v telovadnici do kuhinjskega pulta. Mobilni telefoni so polni bakterij, ki jih s prostim očesom ne vidimo. Kdaj ste nazadnje vzeli  mobilni telefon v roke? Ga morda držite prav zdaj? Zelo umazane so tudi vse elektronske naprave, ki jih uporabljamo vsako dnevno:

  • tipkovnica
  • tablični računalnik
  • slušalke
  • daljinski upravljalec, …

In ker se mikrobi zlahka širijo iz telefonov, tablic in drugih naprav na roke in obraz, boste morda želeli razmisliti o rednejšem čiščenju naprav, da bi preprečili bolezni –  gripo, respiratorni virusi, koronavirus.

Mobilniki so 10 krat bolj umazani kot WC toaletna školjka

Študija z univerze v Arizoni dokazuje, da je na mobilnikih je približno 10-krat večja količina bakterij, kot jih najdemo na toaletni školjki. Najbolj enostavno in hitro priporočilo za preprečevanje bolezni je, da si pogosto umivamo roke. Če bodo naše roke čiste, bo čist tudi naš mobilnik. Umivanje rok na pravi način prepreči prenašanje virusov z rok na predmete, ki se jih dotikamo.

Dobra novica je, da je razkuževanje mobilnikov zelo enostavno. Samo spomniti se moramo. Apple na svoji spletni strani pravi, da lahko varno očistimo svoj iPhone z razkužilnimi robčki, Clorox. Samsung na svoji spletni strani doda, da lahko uporabimo raztopino na osnovi 70% alkohola, ki jo nanesemo na svoj telefon s krpo iz mikrovlaken.

Dezinfekcija mobilnikov na javnih lokacijah

Na javnih lokacijah, kot so nakupovalni centri, restavracije, kavarne, izobraževalne in zdravstvene ustanove, kampi, turistične destinacije, itd, obstajajo odlične rešitve za varno polnjenje in dezinfekcijo telefonov in ostalih osebnih predmetov. Podjetje KAGOS PRO, proizvaja inovativne polnilne postaje za mobilnike z dodano dezinfekcijsko funkcijo.

Katja Golob, direktorica podjetja pravi:

“Proizvajamo premium polnilne postaje za različne javne lokacije, ki dajejo velik pomen tehnološko naprednim rešitvam. Poleg polnjenja si lahko stranke temeljito razkužijo svoje telefone z dodano UV-C dezinfekcijsko funkcijo. Prisotni smo v največjih trgovskih centrih, casino-jih, kampih, hotelih, sejmiščih in ostalih javnih lokacijah v Sloveniji in v tujini. Naše polnilne postaje pogosto najemajo organizatorji dogodkov, saj so naprave zelo uporabne za obiskovalce različnih dogodkov. Zelo smo ponosni, da je razvoj naprav plod domačega znanja. Vseskozi nadgrajujemo in dopolnjujemo naše naprave z novimi inovativnimi rešitvami, ki jih sproti implementiramo v procese.”

Več informacij o polnilnih postajah najdete tukaj, pišite na info@napolnite.si, pokličite na telefonsko številko 030 650 540. Z veseljem vam bodo odgovorili.

polnilna postaja za mobilnike, uvc dezinfekcija