Če ste ljubitelj smučanja ali deskanja na snegu, potem veste, kako pomembno je, da imate na smučišču dovolj baterije na vašem mobilnem telefonu. Ne samo, da lahko s telefonom ostanete v stiku z družino in prijatelji, ampak vam lahko tudi pride prav v primeru nujnih situacij, kot so poškodbe, izguba ali nevarnost snežnega plazu. Poleg tega pa vam telefon omogoča, da posnamete in delite nepozabne trenutke na belih strminah, preverite vremensko napoved, poiščete najboljše smučarske proge in uživate v svoji najljubši glasbi ali podcastu.

 

Vendar pa je pogosto težko ohraniti polno baterijo na telefonu, ko ste na smučišču. Mraz, vlaga, sonce in intenzivna uporaba telefona lahko hitro izpraznijo baterijo in vas pustijo brez povezave. Zato se veliko modernih smučišč odloča za namestitev polnilnih postaj za mobilnike. Te postaje vam omogočajo, da hitro in varno napolnite svoj telefon, medtem ko uživate v smučanju ali se odpočijete v bližnji koči. V nadaljevanju bomo predstavili, kaj so polnilne postaje za mobilnike, kako delujejo in zakaj jih vsak moderen smučarski center potrebuje.

 

Kaj so polnilne postaje za mobilnike?

 

Polnilne postaje za mobilnike na smučiščih so posebne naprave, ki vam omogočajo, da varno priključite svoj telefon z ustreznim kablom in ga zaklenete v predal s individualno kodo. Običajno so nameščene na strateških mestih v smučarskih resortih, kot so, koče, restavracije, bari, hoteli in podobno. Polnilne postaje so enostavne za uporabo. Imajo varnostne predale, v katere zaklenete vaš mobilnik. Medtem lahko greste brezskrbno na malico ali pijačo.

 

Kako delujejo polnilne postaje za mobilnike na smučiščih?

Polnilna postaja ima več varnostnih predalov, v katerih lahko varno polnite svoj mobilnik. Najprej poiščite prazen predal na polnilni postaji. V vsakem predalu so trije priključki s konektorji kot so Tip c, iPhone in mikro USB. Nato priklopite mobilnik z ustreznim kablom. Polnilna postaja je prilagojena za polnjenje vseh tipov mobilnikov. Predal zaprete z vašo individualno kodo, ki so jo zapomnite. Čas polnjenja je odvisen od stanja baterije, moči polnilne postaje in vrste telefona. Običajno uporabniki pustijo svoje mobilnike da se polnijo 20 min. Pri prevzemu mobilnika ponovno odklenete predal z vašo individualno kodo. Enostavno kajne?

 

Zakaj potrebujemo polnilne postaje za mobilnike na smučiščih?

 

Polnilne postaje za mobilnike na smučiščih imajo številne prednosti za smučarje in smučarske centre. Nekatere od njih so:

 

– Povečanje varnosti: s polnim telefonom lahko pokličemo pomoč, če se nam kaj zgodi, ali pa poiščemo svoje prijatelje, če se izgubimo. Lahko tudi spremljamo vremenske razmere, stanje prog in morebitne opozorila.

– Povečanje udobja: s polnim telefonom lahko rezerviramo smučarsko opremo, kupimo vozovnice, naročimo hrano in pijačo, plačamo storitve in izkoristimo popuste. Lahko tudi dostopamo do brezžičnega interneta, preverimo e-pošto, opravimo klic ali video klic, prenesemo aplikacije in igre.

– Zabava: s polnim telefonom lahko posnamemo in delimo svoje smučarske podvige, poslušamo glasbo, gledamo videe, beremo novice in članke, komuniciramo na družbenih omrežjih in se udeležimo spletnih dogodkov in tekmovanj.

– Povečanje trajnosti: s polnilnimi postajami za mobilnike na smučiščih lahko zmanjšamo svoj ogljični odtis –  potrebo po nakupu novih prenosnih baterij – power bank.

 

Napolnite.si

 

Če vas zanima, zakaj so polnilne postaje za mobilnike na smučiščih nepogrešljive, potem obiščite spletno stran www.napolnite.si. Tam boste našli seznam vseh lokacij in druge podrobnosti. Poleg tega boste lahko prebrali tudi mnenja drugih uporabnikov, ki so že preizkusili te zelo uporabne naprave. Ne zamudite priložnosti, da izboljšate smučarsko izkušnjo že to sezono in se pridružite novemu trendu vseh modernih smučišč. Napolnite svoj telefon na smučišču z www.napolnite.si.